Yunan adalarına kapıda vize devam edecek

Yunanistan, Türk turistlerin Yunan adalarına girişte kapıda vize alabilmesini sağlayan uygulamanın bir yıl daha uzatılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrougalos, Yunan adalarına girişte, kapıda vize alınabilmesini sağlayan uygulamanın bir yıl daha uzatılacağını açıkladı.

Yunanistan 2012'den bu yana Türk turistlerin 7 Yunan adasına seyahatlerinde limanda vize verilmesini sağlıyor. Geçen günlerde Atina'dan yapılan açıklamada bu uygulamaya bu yıl son verileceği duyurulmuştu.

Yorgos Katrougalos, bu kararın değiştirilmesi için hükümetin çaba harcadığını belirterek, "En sonunda çalışmalarımız ürün verdi, AB Komisyonu'nun Göçten Sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos dün Brüksel'de söz konusu adaların belediye başkanlarına 'kapıda vize' uygulamasının bir yıl daha uzatıldığını söyledi" dedi.

'AB KOMİSYONU'NDAN YANIT BEKLİYORUZ'

Ekonomileri turizme bağlı Ege'nin doğusundaki adaların göçmen kriziyle büyük yük altında kaldığını belirten Katrougalos "kapıda vize" uygulamasının uzatılacak olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Katrougalos, "Böylece bu yıl da program uygulanmaya devam edecek. AB Komisyonundan resmi yanıtı önümüzdeki günlerde bekliyoruz'" diye konuştu.

HANGİ ADALARA KAPSIYOR?

Midilli, Sakız, Rodos, İstanköy, Sömbeki, Sisam ve Meis adaları için 2012 yılından bu yana nisan-ekim ayları arasında geçerli olan uygulamayla Türk turistlerin adalara seyahatlerinde limanda vize verilerek önemli bir kolaylık sağlanıyor.

AB Komisyonu'nun kolay vize uygulamasına bu yıl izin vermeyeceği yönündeki haberler adaların yerel yöneticilerinden tepki toplamıştı.

Göçmen kriziyle nedeniyle turizm gelirlerinde düşüş yaşayan adaları ziyaret eden Türkler, toplam turist sayısının yaklaşık yarısını oluşturuyor. (HABER MERKEZİ)