Yalım Erez, Başbakan’a cevap: Kendi başbakan oluşu aklına gelmiştir

Başbakan Binali Yıldırım’ın “abiduk gubidik” ifadesiyle kast ettiği kişinin Yalım Erez olduğunu açıklamasının ardından Erez’den yanıt geldi. Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Erez, “Başbakan kendisini benle karıştırmasın” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Bergama’da yaptığı konuşmada, Sinop’ta sarf ettiği “…abidik gubidik bir takım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyen biri Başbakan olmuş” sözlerine açıklık getirdi. Başbakan Yıldırım, “abidik gubidik” ifadesiyle kast ettiği kişinin Yalım Erez olduğunu söyledi.

Başbakan’ın açıklamasını sorduğumuz Yalım Erez, “Kendisinin başbakan oluşu aklına gelmiştir de onu söylemiştir. Başbakan kendisini benle karıştırmasın” dedi.

'CEMAAT KADROSUNA MÜSAADE EDİLMESEYDİ 15 TEMMUZ YAŞANMAZDI'

53, 54 ve 55’inci hükümet döneminde Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak görev yapan Yalım Erez, 28 Şubat’a dair şunları söyledi: “28 Şubat’ı müdafaa edecek değilim. Ancak 15 Temmuz’dan sonra gördük, ülkenin ne hale geldiği, nasıl buralara geldiği ortaya çıktı 15 Temmuz’dan sonra. Zamanında tedbirler alınsaydı, devletteki cemaat kadrosuna müsaade edilmeseydi Türkiye 15 Temmuz’u yaşamazdı. İnşallah bundan sonra gerekli tedbirleri alırlar da başka 15 Temmuzlar yaşanmaz.”

Yıldırım abidik gubidikin kim olduğunu açıkladıYıldırım abidik gubidikin kim olduğunu açıkladı

NE OLMUŞTU?

28 Şubat sürecinde iktidarda olan REFAHYOL hükümetinin Başbakanı Necmettin Erbakan, görevi koalisyon ortağı DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’e bırakmak için istifa etmişti. Ancak Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Süleyman Demirel, görevi Tansu Çiller’e değil, 1998 Aralık ayında dönemin DYP Milletvekili Yalım Erez’e vermişti. Hükümeti kuramayan Yalım Erez görevi Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e iade etmişti. (DUVAR)