Deniz Yücel'den yanlış çeviri iddiası

CHP milletvekilleri Tanrıkulu ve Çakırözer, Silivri Cezaevi'nde bulunan gazetecilerle görüştü. Deniz Yücel, suçlandığı haberlerle ilgili anlam kaymaları olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Alman gazeteci Deniz Yücel, tutuklanmasına gerekçe gösterilen haber ve yazılarının çevirilerinde yanlışlık ve anlam kaymaları olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri Cezaevi'nde bulunan gazetecileri ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Çakırözer, Alman gazeteci Deniz Yücel’in bir haftadır tutuklu bulunduğunu, tecrit durumunun devam ettiğini söyledi. Yücel’in başka tutuklularla birlikte kalmak için başvuru yaptığını ama henüz talebinin karşılanmadığını anlatan Çakırözer, Adalet Bakanlığı üzerinden bu talebin takipçisi olacaklarını söyledi.

YANLIŞ ÇEVİRİ, ANLAM KAYMALARI VAR

Deniz Yücel’le yaptıkları görüşmeyi anlatan Çakırözer, “Tamamen Die Welt gazetesinde çıkan haber ve yazılarıyla ilgili suçlamalar yöneltildiğini ve tamamı Almanca olan yazıların eksik, yanlış çevrildiğini, bu nedenle çok ciddi anlam kaymaları olduğunu söylüyor” dedi.

Utku Çakırözer görev yaparken tutuklu gazetecilerin duruşmasını izlemiş biri olan Deniz Yücel’in kendi tutukluluğu sürecinde destek olan herkese de teşekkür ettiğini, basın özgürlüğünün çok önemli olduğu korunması gerektiği mesajını ilettiğini söyledi.

GAZETECİLERİN TUTUKLANMASI TÜRKİYE’YE ZARAR VERİYOR

Cumhuriyet gazetesi Vakıf yöneticileri ve yazarlarıyla yaptıkları görüşmeleri de anlatan Çakırözer şunları söyledi:

“Tutukluluk sürecinin uzaması iddianamelerin çıkmaması nedeniyle Türkiye’nin itibarının zedelediğini, zarar verdiğini söylüyorlar. ‘Bundan ülkeyi kurtarın. Bir an önce iddianameleri hazırlayın, hakim önüne çıkalım, Anayasa Mahkemesi karar versin, özgürlüğümüze kavuşalım’ beklentisi var.”

Almanya ile yaşanan kriz de tutuklu gazetecilerin gündeminde. Çakırözer, görüştükleri gazetecilerin, “Türkiye’nin Almanya’ya bir şey söyleyebilmesi, itiraz edebilmesi için kendi içinde demokrasi ve özgürlükleri en iyi şekilde uyguluyor olması lazım” dediğini aktardı.

Çakırözer, Kadri Gürsel’in de, gazetecilerin tutuklanmasının Türkiye’ye dış politikada büyük zarar verdiğini bir an önce bu sorunun aşılması için tüm gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini söylediğini aktardı.