'Almanya'yı bilmem ama Gebze'de Nazizm'i yaşıyoruz'

Birleşik Metal İş yöneticisi Özkan Atar: Almanya’da Nazizm devam ediyor mu bilemem ama...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Metal İş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Almanya’da Nazizm devam ediyor mu bilemiyorum ama sanırım Gebze’de en şiddetlisini yaşıyoruz. Toplu sözleşme gelişmeleri hakkında üyelerimizi iş yeri önünde bilgilendirme toplantısı organize ettiğimiz için ‘izinsiz gösteri ve yürüyüş’ yaptık diye 3 yıla kadar hapsimiz isteniyor. Yargılanmamız mahkemede 24.04.2017’de başlayacak. Demokrasi ve özgürlükler herkes için gereklidir” dedi.özkan

Türkiye’de hiçbir şekilde sendikal faaliyetlerin hayata geçirilemediğini ve özellikle OHAL’in ardından grev erteleme gibi kararlarla grevlerin engellendiğini belirten Atar şunları söyledi, “Dünyanın neresinde oluyorsa olsun toplantı yapmak ve gösteri düzenlemek ifade özgürlüğü kapsamında insan haklarına dayalı evrensel bir haktır. Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde vatandaşının olduğu her yerde ifade özgürlüğü çerçevesinde hükümet yetkilileri de toplantı yapabilmelidir ama Türkiye’de çok daha kötü antidemokratik uygulamalar işlemektedir ve bu aksaklıkları, hükümet gidererek kendi ülkesinde eleştirdiği uygulamalara izin vermemelidir. Gördük ki demokrasi herkese gerekli olabiliyormuş ”

Atar ve üç sendika yöneticisi hakkında, 17 Kasım 2016 tarihinde işçilere toplu iş sözleşmesi görüşmeleri hakkında bilgi verdikleri sırada polis, OHAL’i gerekçe göstererek müdahale etmiş ve açıklama yaptırmamış, ardından sendika yöneticileri hakkında dava açılmıştı. (DUVAR)