İran ve Türkiye medyadan önce birbirleriyle konuşacak

İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Behram Kasımi, Erdoğan Ruhani görüşmesini değerlendirdi. Kasımiye göre iki ülke arasındaki ilişkilerde darbe girişimi sonrasında bir boşluk doğdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Behram Kasımi, son günlerde Tahran-Ankara arasında yaşanan gerginliğin ardından iki ülke cumhurbaşkanının Pakistan’daki zirve vesilesiyle bir araya gelmesinin ikili ilişkilerin geliştirilmesi açısından “önemli ve yapıcı” bir adım olduğunu ifade etti. Kasımi bundan sonra iki ülkenin  medyaya konuşmadan önce yapabilecekleri görüşmelerle sorunları ele alacağını ifade etti.

'DARBE SONRASI TEMASLARDA BİR BOŞLUK DOĞDU'

Basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Behram Kasımi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin 1 Mart’ta Pakistan’da gerçekleşen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi sırasında yaptıkları ikili görüşmeyi değerlendirdi. İranlı Sözcü, “Türkiye’deki darbe girişimi sonrası üst düzeyde kurulan temaslarda bir boşluk oluştu. İki ülke makamları arasında son zamanlarda yaşanan gerginliğin ardından liderler seviyesinde yapılan bu görüşme önemli ve büyük ölçüde yapıcı ve yararlı oldu” diye konuştu.

İki liderin görüşmesini “zamanında” ve “yerinde” bir görüşme olarak yorumlayan Kasımi“ İkili ilişkiler bağlamında ve bölgesel belli sorunlar bazında uzlaşma sağlandı. Bu, tüm sorunların çözüldüğü anlamına gelmiyor. Fakat mevcut atmosferde sırf iki liderin bir araya gelmesi bile önemli bir gelişme ” açıklamasında bulundu.

(DHA)