Barbaros Şansal için tahliye kararı

Modacı Barbaros Şansal hakkında avukatının itirazı üzerine tahliye kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter paylaşımları nedeniyle 3 Ocak'ta tutuklanan modacı Barbaros Şansal tahliye edildi. Tahliye kararını Şansal'ın avukatı Efkan Bolaç duyurdu. Bolaç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Barbaros Şansal hakkında yapmış olduğumuz itiraz üzerine İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi tahliye kararı verdi" dedi.

'İÇERİSİ DAHA GÜVENLİ'

Barbaros Şansal'ı tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi çıkışında yakınları ve avukatı Efkan Bolaç karşıladı. Şansal avukatına çıkışta "İçerisi daha güvenli" dedi. Şansal açıklama yapmadan aracına binerek cezaevinden ayrıldı.

TWİTTER MESAJ ÜZERİNE TUTUKLANMIŞTI

Reina katliamının gerçekleştiği akşam yayınladığı video ve atılan bir Tweet nedeniyle KKTC'den sınırdışı edilen Şansal, Atatürk Havalimanı'nda polisler eşliğinde uçaktan inerken apronda linç edilmeye çalışılmıştı. Darp edilen Şansal ertesi gün çıkarıldığı 14. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Şansal mahkemedeki ifadesinde, ‘barbarosansalfn’ isimli bir twitter hesabının bulunduğunu ve ‘Terzi Yamağı’ takma ismini kullandığını belirterek, şunları söylemişti:

“Bana sorduğunuz, ‘İşletmecisi ve tüm çalışanları Alevi olduğu için, Noel Baba kılığındaki Sünni Müslümanlar İstanbul’da silahla insanları taradı! özeti budur.’ şeklindeki Twitter mesajı bana ait değildir. Yine, ‘Mal sahibi Musevi, davacı Sünni, işletmeci Alevi.. Noel Baba ha. uS” şeklindeki Twitter mesajı ise bana aittir. Türkiye’de yılbaşı gecesi saat 01.20 sıralarında Reina isimli gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında bu mesajı saat 03.00 sıralarında paylaştım. Buradaki amacım 3 farklı inanca sahip insanların mağdur edildiğine ilişkindir. Kesinlikle ayrımcı, nefret ve kin dili kullanılmamıştır. Yine bana sormuş olduğunuz videoyu 1 Ocak günü saat 00.13 sıralarında yeni yıl mesajı olarak paylaştım. 19 Ekim 2015 tarihinde Reportare isimli internet sitesinde bir röportaj vermiştim. Bu röportajın başlığı da ‘b.. b..Türkiye’ idi. Videoda da bu kelimeyi ayrımcılığa karşı bir hiciv olarak paylaştım. Hackerlar tarafından bana telefonda hakaretler başladı. Bu nedenle tüm hesaplarımı ve iletişimimi tamamıyla kapattım. 1 Ocak’tan sonra hiçbir iletişim aracım yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum.”

3 YILLA YARGILANIYOR

Şansal hakkında 3 yıla kadar hapis talebiyle savcılıkça hazırlanan iddianame ise İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, 'kesin ve inandırıcı delil yok' denilerek reddedilmişti. Ancak savcılığın itirazı üzerine bu kez iddianame kabul edilmişti.