Eski İHD şube başkanı gözaltında

ABD'nin Adana Konsolosluğu’nda görevli tercüman Hamza Uluçay ile İHD'nin eski Mardin şube başkanlarından Hüseyin Cangir aynı gece gözaltına alındı. İkilinin, Ahmet Türk ve Koruköy hakkındaki telefon görüşmesi sonrası gözaltına alınması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Adana Konsolosluğu’nda görevli tercüman Hamza Uluçay ile telefon görüşmesi yaptığı Mardin Barosu avukatlarından Hüseyin Cangir gözaltına alındı. Uluçay 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla perşembe günü gözaltına alınırken, avukat Cangir de kendisiyle yaptığı telefon konuşmasından dolayı gözaltına alındı.

KORUKÖY'Ü SORDU

Uluçay’ın telefonla aradığı Cangir’den, Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Ahmet Türk’ün telefonunu istediği, Mardin'de sokağa çıkma yasağının devam ettiği Koruköy’deki durumu sorduğu öğrenildi. Görüşmede Cangir, Koruköy’deki gelişmeleri basından izlediğini ve olup bitenlerle ilgili ayrıca bilgisinin olmadığını söyledi. Cangir bu görüşmeden sonra gece 00.30’da gözaltına alındı ve bürosundaki bütün bilgisayarlara el kondu.

İHD: HUKUKSUZ

Hüseyin Cangir üç dönem İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanlığı görevi yürütmüştü. İHD Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cangir’in 'hukuksuz biçimde gözaltına alınarak bürosunda gece yarısı arama yapıldığı' vurgulandı. Öte yandan, Adana’da gözaltına alınan Uluçay da Mardin’e getirildi.