'Adamlarını derle topla terör örgütü propagandası yapmasınlar'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu'na da söylüyorum: Adamlarını derle topla, terör örgütünün propagandasını yapmasınlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum "Halk Oylaması Bölge Güvenlik Toplantısı"na katıldı. Soylu, Erzurum'daki konuşmasında "Siyaset yapacaksanız edeplice yapın. Kılıçdaroğlu'na da söylüyorum: Adamlarını derle topla, terör örgütünün propagandasını yapmasınlar" şeklinde konuştu.

'BANA NE SORUYORSUN, GİT KANDİL'E SOR'

Trabzon'u ziyaret eden İçişleri Süleyman Soylu, Mardin'e bağlı Koruköy'de işkence yapıldığı iddiaları ile ilgili konuştu. Soylu, işkence gördüğü öne sürülen kişinin, "teröre destek" olduğunu iddia etti. Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Terörle mücadele sürerken bir muhalefet milletvekili çıkıp, 'Mardin’de Koruköy’de ne oluyor? Orada bir köyü neden çevirdiniz?' diye soru soruyor. 'Orada işkence yapıyorsunuz' diye bir anlayışı ortaya koyuyor. Bir yaşlıdan bahsediyor. 'Ona işkence ediyorsunuz' diyor. Hukuk devletinin dışında hiçbir şey yapılmıyor. O yaşlının bulunduğu evi biz 5 aydır takip ediyoruz. O ev İstanbul’da, Mersin’de, İzmir’de ve milletin canını acıtan patlamalara ev sahipliği yapan planın evidir. O yaşlı dediğiniz adam ise teröre ev sahipliği yapıyor. Köyün altını tamamen sığınağa çevirmişler. Belli ki bir hazırlığın içerisindeler. Orada çatışma hala daha sürüyor. Köyde bombaların, el yapımı patlayıcıların, kalaşnikofların ve bu tür hazırlıkların ne işi var? Orayı üs haline getirdiler. Bunlar olurken çıkıp muhalefet partisinin birkaç milletvekili bana soru soruyor. Bana ne soruyorsun, git Kandil’e sor, git Karayılan’a sor da sana anlatsın ne olduğunu."

Soylu, daha sonra Erzurum'a hareket etti.

'DEMİRTAŞ DENEN ADAM MÜSVEDDESİ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk olarak Erzurum'da düzenlenen ve 8 ili kapsayan "Halk Oylaması Bölge Güvenlik Toplantısı"na katıldı.

Soylu toplantının ardından Palandöken ilçesindeki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birleştirici tutum sergilediğini söyleyen Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "Demirtaş denen o adam müsveddesi de milleti birbirine kırdırmak için meydanlara çağırıyor" dedi.

CHP'nin "terör örgütü propagandası" yaptığını savunan Soylu, "Kimsiniz siz? Şuramıza geldi artık. Siyaset yapacaksanız edeplice yapın. Kılıçdaroğlu'na da söylüyorum; Adamlarını derle topla, terör örgütünün propagandasını yapmasınlar. Onlara zemin hazırlamasınlar. Onları orada kullanmasınlar" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Ordu'ya giden Süleyman Soylu, 9 ili kapsayan "Halk Oylaması Bölge Güvenlik Toplantısı"na katıldı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıya Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Sahil Güvenlik Komutan Vekili Tuğamiral Bülent Olcay ile 9 ilin valileri, emniyet müdürleri ve jandarma komutanları katıldı. (DHA)