'Referandumu barışçıl söylemlerle kazandık'

1988 yılında Şili'de yapılan referandumda, "No" kampanyasının sorumlusu olan Garcia Ferrada, Mülkiye'de öğrencilerle bir araya geldi. Ferrada, barışçıl söylemler kullandıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Şili'deki referandum sürecinde "No" kampanyasının reklam stratejileri üzerine çalışan Garcia Ferrada, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilere Şili'deki referandum süreci hakkında bilgi veren Ferrrada, barışçıl söylemler kulladıklarını söyledi. Referandum kampanyasında karşı düşüncedekilerin korkutulmaması gerektiğini belirten Ferrrada, şunları söyledi:

'BİZLERE DE TERÖRİST YAFTASI YAPIŞTIRILMIŞTI'

"Onlarla mücadele ederken barışla yapmalıyız. Umutla sevgiyle mücadele etmeliyiz. Onları (evetçileri) korkutmamalıyız. Hayır çalışması yaparken bizlere de terörist yaftası yapıştırılmıştı. Bunun sebebi Pinochet'nin insanlardan korkuyor olmasıydı. Biz ne anlatmak istiyorsak onu anlattık; doğruyu ve gerçeği. Onlara aslında hayır çıkarsa kendileri için kötü bir durum olmayacağını anlattık. Olabildiğince barışçıl söylemler kullandık sokaklarda kucaklaşma eylemleri yapıldı."

Cumhuriyet Halk Partisi'nin etkinliğine katılacak olan Garcia Ferrada, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde saat 19.00'da konuşma yapacak. (DUVAR)