'Hayır'ın ilham kaynağı Türkiye’de

Şili'de 'No' filmine konu olan 'hayır' kampanyasının yaratıcılarından Eugenio Garcia, Türkiye'ye geliyor. Garcia, CHP'nin 'hayır' kampanyasını inceleyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şili’deki referandumda darbeci Augusto Pinochet’in sekiz yıl daha iktidarda kalmasını 'Hayır' deyip engelleyen muhalif kampanyanın yaratıcılarından Eugenio Garcia, CHP’nin davetiyle Türkiye’ye geliyor.

No'nun anlattıkları: İkinci 'hayır' mümkün mü?No'nun anlattıkları: İkinci 'hayır' mümkün mü?

Habertürk’ten Ömer Topsakal’ın haberine göre, CHP Gençlik Kolları’nın davetiyle Türkiye’ye gelen Garcia, bir hafta boyunca ‘Hayır’ kampanyasına eşlik edecek. Garcia, bir haftalık süre zarfında CHP Gençlik Kolları’nın ‘Hayır’ kampanyasını inceleyecek ve onlara referandum sürecinde atmaları gereken adımlar konusunda destek verecek. İstanbul ve İzmir’de ‘Hayır’ toplantılarına katılacak Garcia’nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşmesi bekleniyor.

Türkiye'de pozitif bir 'hayır' kampanyası örgütlemek: Şili nasıl 'Hayır' dedi?Türkiye'de pozitif bir 'hayır' kampanyası örgütlemek: Şili nasıl 'Hayır' dedi?

'No' filmine konu olan reklamcı referanduma dair konuştu'No' filmine konu olan reklamcı referanduma dair konuştu

Şili’de 1973’te yaptığı darbeyle iktidara gelen Pinochet’in sekiz yıl daha iktidarda kalıp kalmayacağına belirlemek için 1988 yılında bir referanduma gidildi. Muhalifler, devlet televizyonunda kendilerine ayrılan 15 dakikada yaptıkları ‘Hayır’ kampanyasıyla, Pinochet’in önüne geçti. Bu başarılı kampanya, 'No' filmine de konu oldu. Filmde, kampanyanın öncülerinden Eugenio Garcia, oyuncu Gael Garcia Bernal tarafından canlandırıldı.

'No' filmi Türkiye'de referandum sürecine girilmesiyle gündeme gelmişti.

Digiturk ‘No’ filmini listesinden çıkardıDigiturk ‘No’ filmini listesinden çıkardı