Halkın Hakları Ödülleri dağıtılıyor

Halkevleri 85. yılını kutluyor. 'Halkın Hakları Ödülleri' sahiplerini buluyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Halkevleri 85’inci kuruluş yıldönümü kapsamında basın sanat ve dayanışma ödüllerini düzenlenecek törende sahiplerine verecek. “Hakikatleri Haykırıyoruz” sloganıyla düzenlenen ödül töreni 18 Şubat Cumartesi saat 19.30’da Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak.

Ödüller, basın, dayanışma ve sanat dallarında verilecek. Basın dalında kapatılan yayın kuruluşlarının ardından sivil bir hareket olarak başlayan 'Habersizsiniz' ekibi, anayasa değişikliği görüşmelerini Meclis’ten canlı yayınlayan CHP Milletvekili Ali Şeker, kapatılan Özgür Gündem gazetesinin tutuklu genel yayın yönetmeni Zana Kaya, KHK ile kapatılan İMC TV, YOL TV ve HAYAT TV, Ensar Vakfı’nda çocuklara istismarı ortaya çıkaran BirGün Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi’nin tutuklu gazeteci ve yöneticileri, Evrensel Gazetesi yazarı Sevda Karaca, Hürriyet Gazetesi yazarı Melis Alphan ve yerel basında Bursa Muhalif'e ödül verilecek.

Cinsel istismar yasasına karşı duruşuyla öne çıkan CHP Milletvekili Candan Yüceer, KHK ile kapatılan Gündem Çocuk Derneği, ihraç edilen akademisyenler, “Dağın Kadın Hali” ve “Devrimin Rojava Hali” kitapları nedeniyle hapis cezası alan Arzu Demir de 'Dayanışma' ödülü alacak.

Halkın Hakları Sanat Ödülleri de Sevinç Erbulak ve Füsun Demirel’e verilecek. (DUVAR)