Şehir Plancıları Odası: Fantezilerle bir başkent yönetilemez

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Adliye Sarayı’nın taşınma iddialarına ilişkin “Sarayın Adaletine de Adalet Sarayının taşınmasına da Hayır” açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Atatürk Orman Çiftliği alanındaki Gıda Toptancıları Hali’nin bulunduğu yere yeni adliye binasının yapılacağını ve mevcut binanın yerine ulaşım merkezi inşa edileceğini açıkladı. TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, söz konusu projeye yapılan ‘plan iptali talebinin’ Ankara 9'uncu İdare mahkemesi tarafından reddedildiğini belirtti.

Açıklamada “Melih Gökçek, şehircilik ilkelerine aykırılığı tescillenen bu plana göre işlem yapacağını açıklamakta beis görmemiştir” denildi.

‘ULAŞIM SORUNLARINA ÇÖZÜM OLMAZ’

Hazırlanan projelerin ulaşım sorunlarını çözme gayesinde olmadığı savunulan açıklamada şu çağrı yapıldı: “Melih Gökçek’e Ankara’nın başkent olduğunu ve 'günü geldiğinde' değerlendirdiği fantezilerle bir başkentin yönetilemeyeceğini hatırlatır ve kendisini bir kere daha yargıya, mesleğimizin gerekliliklerine saygıya davet etmek isteriz.” (DUVAR)