'KHK'lar ile hukuk ayaklar altına alınıyor'

Kültür Sanat Sen, orkestra şefi İbrahim Yazıcı ve keman sanatçısı Filiz Özsoy'un ihracını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - KESK bağlı Kültür Sanat Sen İzmir Bölge Şubesi, 686 sayılı KHK ile orkestra şefi İbrahim Yazıcı ve aynı ekipte yer alan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Keman Sanatçısı Filiz Özsoy'un da ihraç edilmesini protesto etti.

Konak'ta yapılan basın açıklaması Kültür Sanat Sen üyelerinin yanı sıra DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri, DİSK Emekli Sen üyeleri, CHP meclis üyeleri ve yöneticileri de katıldı. Basın açıklamasını Kültür Sanat Sen Şube İdari Sekreteri Nesrin Tatlıoğlu yaptı.

KHK'lerin hukuki birer metin olmaktan çok "siyasi kıyım" aracı haline getirildiğini söyleyen Tatlığlu ''KHK’lar ile başta Anayasa olmak üzere, uluslararası hukukun en temel ilkeleri ayaklar altına alınarak yapılan ihraçlar iktidarın bilime, kültür ve sanata yönelik olarak sürdürdüğü düşmanlığın ve intikam duygusunun belirleyici olduğu açıktır'' dedi.

"Darbecilerle mücadele" gerekçesiyle sivil bir darbe yaşandığını savunan Tatlıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

''Kamuda yaşanan ihraçların niteliğine, ihraç edilenlere 'savunma hakkı' bile tanınmamasına bakıldığında 'darbecilerle mücadele' söylemi bahanesiyle siyasi iktidar ve yandaş sendika kadrolarının merkezinde yer aldığı açık bir ‘sivil darbe’ yaşandığı anlaşılmaktadır. Nereden ya da kimden gelirse gelsin, doğrudan yaşamımızı, kültür ve sanatı hedef alan, her türlü yasadışı girişim ve saldırının karşısında hukuksal ve örgütlü mücadeleden vazgeçmeyeceğimiz bilinmelidir." (DUVAR)