Marmara Üniversitesi'nde ihraç protestosuna saldırı

Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsünde ihraç edilen akademisyenlere destek için yapılan eyleme bir grup taş ve soda şişeleriyle saldırdı. Eyleme katılanlar arasında yer alan ihraç edilen akademisyenlerden Erhan Keleşoğlu, "Kampüsün içinden ve dışından saldırıya uğradık. İki arkadaşımız hafif yaralandı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son yayınlanan KHK ile Marmara Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyenlere destek için giden akademisyenlere bir grup taş ve soda şişeleriyle saldırdı. Meslektaşlarıyla dayanışmak için Marmara Üniversitesi'ne giden daha önce KHK ile İstanbul Üniversitesi'nden ihraç edilen Doç. Dr. Erhan Keleşoğlu, saldırılardan sonra tekrar kampüse girmek istediklerini fakat yine saldırılara maruz kaldıklarını anlattı.

'CİDDİ BİR GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR'

Keleşoğlu, iki kez saldırılara maruz kaldıklarını ve saldırılara karşı ciddi bir güvenlik zaafiyeti olduğunu söyleyerek şunları söyledi: “Marmara Üniversitesi'nden Göztepe Kampüsü'nden son KHK ile ihraç edilen arkadaşlarımızın odalarını boşaltmalarına yardım etmek ve onlarla dayanışmak için Marmara Üniversitesi'nin önüne gittik. Marmara Üniversitesi'nin tüm kampüslerinden hocalar ve diğer üniversitelerden de dayanışma için gelmiş olan meslektaşlarımız vardı. Kapının önünde basın açıklaması yapmak için toplanmışken kampüsün içerisinden ve diğer tarafından taşlarla ve soda şişeleriyle saldırıya uğradık. Bu birkaç defa düzenlendi. Polis bunları engellemedi ya da engelleyemedi. Arkadaşlarımızın odasını boşaltmak ve yanlarında olmak için tekrar kampüsün içerisine girmeye çalıştık. Çünkü ciddi bir güvenlik zaafiyeti vardı onları yalnız bırakmak istemedik. Ama kampüsün içerisinde de saldırılar devam etti. İki arkadaşımız hafif yaralandı. Kampüsün içerisinden öğrencilerin de yaralandığını duyduk.” (HABER MERKEZİ)

mar3