Kanal D, İrfan Değirmenci'nin işine son verdi

Kanal D, Twitter hesabından, referandumda 'Hayır' oyu vereceğini açıklayan İrfan Değirmenci'nin işine son verdi. Kanaldan yapılan açıklamada, 'tarafsızlık ilkesi' gerekçe gösterildi. Karara tepki gösteren izleyiciler, videolu mesajla referandumda 'Evet' oyu vereceğini açıklayan Hürriyet'ten Fatih Çekirge'ye herhangi bir işlem yapılmadığına dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanal D, sosyal medya hesabı üzerinden 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda 'Hayır' diyeceğini açıklayan haber spikeri İrfan Değirmenci'yi işten çıkardı.

Twitter hesabı üzerinden maddeler halinde neden hayır diyeceğini açıklayan Değirmenci, “Bilim insanını, sanatçıyı, yazarı, çizeri, öğrenciyi, işçiyi, çiftçiyi, madenciyi, gazeteciyi, itaat etmeyen herkesi düşman bilene #Hayır!” demişti.

İrfan Değirmenci’nin bu açıklaması sonrası Doğan Medya Grubu’ndan yazılı bir metin yayınlandı ve İrfan Değirmenci’nin ‘tarafsızlık’ ilkesini ihlal ederek ‘taraf’ olduğu yazıldı ve bu nedenle işine son verildiği duyuruldu.

Hürriyet'ten Fatih Çekirge de bir süre önce videolu mesajla, referandumda 'Evet' oyu vereceğini açıklamıştı. İrfan Değirmenci'nin işine son verilmesi üzerine, Twitter'dan "Neden çifte standart uygulanıyor" şeklinde tepkiler dile getirildi.