El Bab'ta TSK'ya IŞİD saldırısı

IŞİD, El Bab'ta ilerlemeye çalışan TSK birliklernine saldırdı. Saldırıda 4 asker hayatını kaybetti, 15 asker de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatı kapsamında El Bab kentine ilerlemeye çalışan Özgür Suriye Ordusu güçlerini destekleyen Türk askerlerine, IŞİD saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 asker hayatını kaybetti, 15 asker de yaralandı.

169'uncu gününe giren Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu Suriye'nin El Bab bölgesindeki birliği hedef alan saldırı sabah saatlerinde gerçekleştirildi.

Saldırının ardından TSK'nın IŞİD unsurlarının bulunduğu bölgeleri karadan ve havadan ateş altınadığı kaydedildi. Bölgeden tahliye edilen yaralı askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı'nın 169. gününde, gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, şöyle denildi: "Yapılan topçu atışları, icra edilen hava harekatı ve meydana gelen çatışmalarda toplam 58 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hle getirilmiştir. Fırat Kalkanı Harekatı sonucunda bugüne kadar bin 910 kilometrekare alan ile 229 meskun mahal kontrol altına alınmıştır. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 189 DEAŞ terör örgütü hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmıştır." (DHA/HABER MERKEZİ)