İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı'na uyuşturucu suçlaması

Polisin İstanbul'da yaptığı uyuşturucu operasyonunda, iddialara göre İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.C'nin ismine ulaşıldı. Savcılığın, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği polis müdürü, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ö.C.'nin açığa alındığı açıklandı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.C., 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, bir uyuşturucu kuryesi geçen günlerde Atatürk Havalimanı'nda yakalandı. Kurye ile bağlantılı olduğu düşünülen şüphelilerin evine de polis baskın yaptı. Eve yapılan baskında uyuşturucu (bonzai) ele geçirildi.

Uyuşturucunun ele geçirildiği evi kimin kiraladığını araştıran polis, emniyet müdür yardımcısı Ö. C. 'nin adına ulaştı.

Yapılan operasyonda gözaltına alınan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı şüpheli Ö. C. bugün Bakırköy Adalet Sarayı'nda savcıya ifade verdi.

Savcı Ö.C'yi, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklama talebiyle Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Ö.C. mahkemeden serbest bırakıldı.

PERSONELİMİZ TEDBİREN AÇIĞA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan,Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.C'nin, adli işlemler bitene kadar açığa alındığını açıkladı.

Çalışkan, "Suç işleyen kardeşim dahi olsa gereği yapılır. Emniyet Teşkilatı, tüm terör örgütleri, suç örgütleri ile mücadele ettiği gibi, kendi içinde de suç ve suçlularla mücadele eder. Bu teşkilat zaten kendi içinde suç işleyen olursa, gereğini yapar öyle bir özelliği vardır. Bu durumla ilgili adli çalışmalar devam ediyor. Adliyenin vereceği kararı bekliyoruz. O süreye kadar şimdilik personelimiz tedbiren açığa alındı" dedi. (İSTANBUL-DHA)