Ankara katliamı davasında ikinci duruşma

Ankara katliamı davasında ikinci duruşma başladı. Aileler katliamın gerçek sorumlularının bulunması ve kamu görevlilerinin de yargılanmasını talep ediyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Katliamı'nın ikinci duruşması bugün Ankara Adliyesi'nde görülüyor. Beş gün sürecek davaya yaşamını yitirenlerin aileleri ve yaralılar katılacak. Görülecek dava öncesinde yaralı ve aile yakınları yalnızca yargılanan IŞİD üyelerinin değil sorumluluğu olan kamu görevlilerinin de yargılanıp cezalandırılmasını talep etti.

10 Ekim katliamı duruşması için hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralananlar adliye önünde toplanmaya başladı. Polisin yoğun güvenliği altında toplanan kişileri şu an bina içerisine almıyorlar. Detaylı üst aramasının ardından barikatlarla sınırlandırılmış bir alanda bekletiliyorlar. Avukat kimlikleri olanlar o alan dışarısına geçebiliyor. Dava saat 10.00'da 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.

ankara2 Bugünkü duruşma için gelenler Adliye önünde toplandı.

'HERKES BU DAVAYA SAHİP ÇIKMALI'

Ankara katliamında yaralanıp saldırının ardından kalp krizi geçirerek erken emekli olmak zorunda kalan Nazım Karakurt 10 Ekim’in ardından yaşanan katliamları şöyle değerlendirdi: “10 Ekim’de büyük bir travma yaşadık hâlâ ilaçlarla hayatta kalmaya çalışıyoruz. Daha sonra patlayan bombalarla yaşanan katliamlarda yeniden etkilendik, her defasında kahroluyoruz. Onarılması güç bir yara. Ülkenin neresinde bir bomba patlarsa patlasın derin bir üzüntüye sebep oluyor yaşananlar.”

Karakurt 6 Şubat’ta görülecek dava öncesinde şu çağrıyı yaptı: "Bu yaşadığımız olay Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük katliamlardan bir tanesidir. Devletin bilgisi dahilinde yapılmıştır.   Bu ülkenin kalıcı barışına dair yapılan en büyük olaydır. Herkesin bu davaya sahip çıkması gerekiyor. Tüm kesimden insanlar bu davanın takipçisi olsunlar. Mahkeme önlerinde bile insanların olması biz büyük bir manevi destek olacaktır"

'İFADELERDEKİ KAMU GÖREVLİLERİ DE YARGILANMALI'

Barış mitinginden yaralı kurtulan Ayşegül Duman polisin ve diğer kamu görevlilerinin sorumluluklarını yerine getirmediğini belirterek şunları aktardı: “Bütün sivil toplum kuruluşlarından, kitle örgütlerinden ve tüm kesimden kendisini haksızlığın karşında konumlayan insanlardan bizi adalet sarayında yalnız bırakmamalarını istiyorum. Katliamların sahibi yoktur. Biz bu davaya sahip çıkmazsak 10 Ekim katliamları tarihe gömülür ve asıl sorumluları da unutulur. Herkesin sahipleneceği bu dava diğer üstü kapatılan davaların da aydınlatılması için destek olacaktır.” Her patlamada yaralılarla aynı travmayı yeniden yaşadığını belirten Cafer Altun görülecek dava öncesi, “Duruşmadan beklentim bu katliamın tüm yanları ile aydınlatılması. Sanık ifadelerindeki kamu görevlilerinin de yargılanmasıdır” dedi.