'Maçka Parkı'ndaki ağaçlar dolar değil'

Maçka Parkı'nda yapılmak istenen tünele karşı bu sabah çok sayıda İstanbullu 'koştu'... Mahalleliler neden parkı korumak istediklerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi’nin Dolmabahçe ayağı için bir kısmı kapatılan Maçka Demokrasi Parkı’nda sabah 10.30'da buluşan İstanbullular köpekleriyle birlikte Maçka Parkı'nın içerisinde bulunan havuzda bir araya gelerek koşu düzenledi.

'MAÇKA PARKI'NDAKİ ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK'

Mahallelilerden gazeteci Süleyman Karan Maçka Parkı'nda, belediyenin proje konusundaki tutumunun temel problem olduğunu söyleyerek, etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Karan, "Derme çatma tüneller ayrı bir mesele. Bu proje ulaşım açısından iyi ya da kötüdür ayrı tartışılır, şehir plancılarının işidir. Ama belediyenin hiçbir şey haber vermeden ve zaman belirtmeden buraya çit çekmesi, üstelik parkın üstünde herhangi bir yapılaşma yapıp yapmayacağı konusunda da bilgi vermemesi temel problem. Buradaki insanların toplanması kendiliğinden oluşan bir eylem. Artarak da devam edecektir. Bunun yanında Maçka Forumu, Şişli Kent İnsiyatifi olarak hepimiz bir arada çok çeşitli etkinlikler yapacağız."

'Maçka Parkı'nın kaybedilmesi söz konusu''Maçka Parkı'nın kaybedilmesi söz konusu'

Maçka parkı için akşam nöbetiMaçka parkı için akşam nöbeti

sebahat Mahalleli Sebahat Ercan: Yaşadığımız çevrede yeşil alan olarak sadece Maçka Parkı bulunuyor. Parktaki ağaçların kesilmesine veya taşınmasına karşıyız. Yetkililer ağaçları dolar olarak görüyor. Ağaçların kesilmeyeceğini taşınacağını, taşınan ağaçların yerine yeni ağaçların ekileceğini söylüyorlar. Ama bu sözleri yerine getirmiyorlar sadece lafta kalıyor. Bize nefes almak için yer bıraksınlar. Parkımızı soldurmasınlar.

emre 15 yıllık mahalleli Emre Öztuna: Biz bu konularda geçmiş yıllarda böyle yerlerin düzeltilmesi ve iyileştirilmesi için etkinlikler de yaptık. Burası haftanın bir çok günü koşulan bir yer. Hafta sonları insanların gelip zaman geçirdiği nefes aldığı bir yer. Bunların korunması lazım her bir ağacın korunması lazım. Böyle bir planları var ise devlet birimlerinin kendi aralarında bile haberdar ve koordine olmadığını görüyoruz. En önemlisi halka bir bilgilendirme yapılmıyor. Ne yapılacak neden yapılacak gibi bir bilgilendirme olmadı. Farklı alternatiflerin masaya yatırılması konuşulması gerekiyor. Bunlar yapılmadan böyle gizli saklı yapılmasından insanlar endişe duyuyor. Bizim oylarımızla seçilen insanlar görevlerini layığı ile yapmalı. Onların görevi gizli saklı iş yapmak değil.

m2