Mimarlar: O camiyi yıktırmayacağız

Mimarlar Odası'nın Koruma Kurulu'na başvurduğu Meclis Camii için Danıştay'dan aleyhte karar çıktı. Yıkım tartışmaları yeniden alevlendi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- TBMM Yerleşkesinde bulunan Meclis Camii’nin korunması ve yıkılmaması için Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Koruma Kurulu’na başvurarak yıkım tartışmalarını sonlandırdı. Koruma Kurulu tarafından yargı kararlarına göre korunması gereken kültür varlığı olarak tescillenen TBMM Camii'nin, tescil kararına Kültür Bakanlığı itiraz etti. Bu itiraz üzerine Danıştay, TBMM Camii'nin korunması gereken kararı oy birliği ile bozdu. Cami şimdi yıkımla karşı karşıya. Mimarlar , caminin yıkılmaması için harekete geçti.

'O CAMİYİ YIKTIRMAYACAĞIZ'

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili şunları söyledi, "Danıştay 14'üncü Dairesinde tescil kararının oy birliği ile kaldırılması Hükümetin camiyi yıkma isteğinin bir sonucudur. Danıştay’ın bozma kararına karşı karar düzeltme yoluna başvuracağız. İnsanların inançlarının mekânsal karşılığı olan camiyi ortadan kaldırmak, yıkmaya teşebbüs etmek bir kıyımdır. TBMM Camii acilen ibadete açılmalıdır.”