Süvarioğulları 45 gündür açlık grevinde

İzmir Buca Kırıklar Cezaevi’nden 9 Kasım'da Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Cezaevi’ne sevkedilen Umut Fırat Süvarioğulları, 45 gündür açlık grevinde. Süvarioğulları'na OHAL bahanesiyle çıplak arama dayatıldığı, yayın yasağı, avukat ve görüş yasağı uygulandığı ve tek başına hücrede tutulduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anarşist Komünist İnisiyatif, cezaevlerindeki hak ihlallerine ve OHAL koşullarına karşı açlık grevinde olan anarşist hükümlü Umut Fırat Süvarioğulları için duyarlılık çağrısı yaptı.

9 Kasım’da, İzmir Buca Kırıklar Cezaevi’nden Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Cezaevi’ne sevkedilen Umut Fırat Süvarioğulları, 45 gündür açlık grevinde.

Gazete Karınca'da yer alan habere göre, Anarşist Komünist İnisiyatif (AKİ), Süvarioğulları’nın durumuna ilişkin İHD İzmir Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan AKİ üyesi Barış Narin, Süvarioğulları’na OHAL bahanesiyle çıplak arama dayatması, yayın yasağı, avukat ve görüş yasağı uygulandığını ve tek başına hücrede tutulduğunu söyledi.

Aynı zamanda kapatılan Meydan Gazetesi yazarı olan Süvarioğulları, son gönderdiği mektubunda, açlık grevi eylemiyle ilgili olarak, “Siyasi kimliğini savunmak ve sürdürülebilir yaşam koşullarını oluşturmak için açlık grevine başladım” demişti.