Paris suikastı davası düştü

Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçinin suikast sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili dava düştü. Karara gerekçe olarak davanın tek sanığı Ömer Güney'in hayatını kaybetmesi gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in öldürülmesi ile ilgili dava, sanık Ömer Güney'in hayatını kaybetmesi nedeniyle düştü. Davanın düştüğüne dair yazının, geçtiğimiz Cuma günü avukatlara gönderildiği öğrenildi.

3 Kürt kadın siyasetçinin suikast sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili davanın, Paris Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23 Ocak ve 24 Şubat tarihlerinde görülmesi planlanıyordu. Davanın tek sanığı, 34 yaşındaki Ömer Güney'in, beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine, duruşma yapılamadı. Davanın düştüğü bilgisi avukatlara ulaştırıldı.

Paris suikasti zanlısının nasıl öldüğü açıklandıParis suikasti zanlısının nasıl öldüğü açıklandı

9 Ocak 2013'te, Paris Kürt Enformasyon Bürosu'nda, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitirdi. Saldırının tek sanığı Ömer Güney hakkında dava açılmıştı. Tutuklu olarak yargılanan Güney, sağlık sorunları nedeniyle 17 Aralık 2016'da cezaevinde hayatını kaybetti.

Cansız, Doğan ve Şaylemez'in yakınlarının avukatları, davanın Güney ile sınırlı kalmamasını ve yenden açılmasını talep ediyor. Ömer Güney'in avukatları ise, müvekkillerinin masum olduğunu savunuyorlar. (PARİS/DHA)

Paris suikastı sanığı Ömer Güney kimdir?Paris suikastı sanığı Ömer Güney kimdir?