Hüsnü Mahalli’nin dosyası Adalet Bakanı Bozdağ’ın önünde

Cumhurbaşkanına hakareti düzenleyen Ceza Kanunu, kovuşturma iznini Adalet Bakanı veriyor. Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin dosyasının masasında olduğu öğrenilen Bakan Bekir Bozdağ'ın yanıtı merak konusu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gazeteci ve yazar Hüsnü Mahalli, 13 Aralık günü gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Mahalli, ağır sağlık sorunları nedeniyle halen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Nöroloji Servisinde yatıyor.

Mahalli’nin son sağlık raporunu dün kamuoyu ile paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Mahalli’nin felç olma riskiyle karşı karşıya bulunduğuna dair belgeleri akşam Meclis Genel Kurulu’ndaki anayasa teklifinin ikinci tur görüşmeleri sırasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a verdi.

Yarkadaş, dün yaptığı basın toplantısında "Sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanına ve Bakanlar Kurulu’na hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Hüsnü Mahalli’nin, Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nün kayıtlarında FETÖ sanığı olarak görüldüğünü, matbu bir evraka özensizce yazıldığı anlaşılan bu yanlış bilginin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini" belirtmişti. Yarkadaş bu belgeleri de Bakan Bozdağ’a teslim etti.

'MAHALLİ, SURİYE MESELESİNİN KARA KOYUNU'

Hüsnü Mahalli’nin dosyası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın önünde. Mahalli ile ilgili kararı Bakan Bozdağ verecek. Çünkü Türk Ceza Kanunu’nun, ‘Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. Suçun alenen işlenmesi halinde verilecek ceza altıda biri oranında arttırılır. Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması Adalet Bakanının iznine bağlıdır’ şeklindeki 299’uncu maddesinde belirttiği gibi kovuşturma için Adalet Bakanı’nın izni şart.

Hüsnü Mahalli’nin sosyal medya paylaşımlarında hiçbir hakaret ifadesi olmadığını belirten avukatı Turan Aydoğan, "Hüsnü Mahalli'nin yıllardır söylediği, bunlar olacak dediği her şeyi şimdi Hükümet yapıyor ama nasıl oluyorsa Hüsnü Mahalli’yi tutukluluk kelepçesinden kurtaramıyoruz. Galiba Hüsnü Mahalli, Suriye meselesinin kara koyunu" dedi. (DUVAR)