Bozdağ'dan Reina açıklaması: Bağlantı güneş gibi ortada

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Reina saldırganının yakalanmasıyla ilgili ''Bu, polis teşkilatımızın büyük başarısıdır. DEAŞ terör örgütü ile bu eylemin bağlantısı güneş gibi ortada'' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

Yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy'deki Reina gece kulübüne silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişiyi öldüren, 65 kişiyi de yaralayan Abdulgadir Masharipov’un 17 gün sonra Esenyurt'ta yakalanmasına ilişkin şunları söyledi:

''Bütün imkanları seferber ederek, kameralardan tutun dijital verilere kadar en ince detayına kadar değerlendirmek suretiyle teröristi adeta izlerine baka baka takip ettiler ve neticede yakaladılar. Bu, polis teşkilatımızın büyük başarısıdır.

DEAŞ terör örgütü ile bu eylemin bağlantısı güneş gibi ortada. Zaten ortaya çıkan şu ana kadar bütün veriler de DEAŞ terör örgütünü işaret ediyor."

'BU KADAR SAKLANMA BECERİSİNE SAHİP DEĞİL'

Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkinse şunları söyledi: "Ortaya çıkan deliller gösteriyor ki Adil Öksüz, darbe teşebbüsünde kilit rol oynayan isimlerden birisi. Elde edilen veriler önemli bir aktör olduğunu gösteriyor. Adil Öksüz bu kadar saklanma becerisine sahip birisi değil. Onun birileri tarafından saklandığını düşünüyorum. Öksüz'ün sınırdışına çıktığını düşünmüyorum Türkiye'de olduğunu düşünüyorum.'' (HABER MERKEZİ)