Dünya Reina saldırganını izledi

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov'un yakalanması uluslararası basında da geniş yankı buldu. CNN, BBC ve El Cezire dahil tüm yayın organları haberi manşetten son dakika gelişmesi olarak verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reina saldırganının yakalandığını Reuters, BBC, Associated Press, Telegraph, Washington Post, El Arabiya, The Sun, Telegraph dünyaya duyurdu. Saldırganın yakalanması manşetlere şöyle yansıdı:

AFP: Uluslararası haber ajansı AFP, acil koduyla duyurduğu gelişmeyi şöyle aktardı:

"Türk polisi, uzun süren bir insan avının ardından, yılbaşındaki gece kulübü saldırısında 39 kişiyi öldürdüğünden şüphelenilen kişiyi, kentin yerleşim bölgelerinden birine yaptığı operasyonda gözaltına aldı. Saldırının şüphelisi Esenyurt ilçesindeki bir dairede dört yaşındaki oğluyla birlikte yakalandı.

ASSOCIATED PRESS: Associated Press'in haberinde, "Türk medyası, İstanbul'daki bir gece kulübüne yılbaşında düzenlenen saldırının şüphelisinin polis operasyonunda yakalandığını bildirdi" ifadesi kullanıldı. Şüphelinin, Kırgızistanlı bir arkadaşının evinde kaldığı belirtildi.

REUTERS: Gece yarısından itibaren gelişmeleri anlık olarak aktaran Reuters Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, "Ortaköy'deki katliamın failini yakalayan polisimizi tebrik ediyorum. Terör ve arkasındaki güçlerle savaşımız sonuna kadar devam edecek" diye tweet atarak, Türk polisini kutladığını duyurdu.

BBC: Haberi manşetten veren BBC, "İstanbul'daki kulüp saldırısının şüphelisi yakalandı" manşetini attı.

CNN International: Saldırganın yakalandığını manşetten okuyuculara duyurdu. Haber, "İstanbul polisi gece kulübü şüphelisini gözaltına aldı" başlığıyla verildi.