Reina soruşturmasında 2 kişi tutuklandı

Reina saldırısıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 2 kişi, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gece kulübü Reina'da, 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili soruşturmanda, Uygur asıllı 2 Çin vatandaşı tutuklandı.

Yılbaşı gecesi Reina'da yaşanan saldırıya ilişkin soruşturmada savcılık tarafından, gözaltına alınan Çin vatandaşı olan O.A. ve A.A. mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Ruhsatsız ateşli silah satın alma ve taşıma", "Nitelikli şekilde kasten öldürme suçuna yardım" ve "Anayasal düzeni kaldırmaya teşebbüs etme" suçlamalarında dolayı tutuklanmalarına karar verildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Gökalp Kökçü tarafından hakimliğe gönderilen sevk yazısında, şüphelilerden O.A.'nın, Ebu Muhammed El Horasani kod isimli Reina saldırganı ile, Konya'da ev kiraladığı ve kontratın şüphelinin üst aramasında bulunduğu belirtildi. Ayrıca, O.A.'nın saldırganlar birlikte, Konya'da görüldüğü ifade edildi.

KATLİAMDAN 15 GÜN ÖNCE GÖZALTINA ALINDILAR

Sevk yazısında, şüphelilerin katliamdan 15 gün önce gözaltına alındıkları belirtildi. Konya Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan Mehmet E.'nin, 15 Aralık tarihinde şüpheli O.A.'ya bir otobüs firması ile paket gönderdiği, otobüsün muavin ve şoförünün paketten şüphelenmesi üzerine, paketin Afyon'da polis ekiplerine bildirildiği kaydedildi.

Polisin kontrol ettiği pakette makarna paketine sarılı bir tabanca bulduğu, silahın alınarak paketin kapatılıp alıcısının tespiti için yeniden otobüse verildiği, otobüsün İstanbul'a geldikten sonra emanet paketi almak için gelen şüpheliler O.A. ve A.A.'nın gözaltına alındığı belirtildi.

Ayrıca, Ebu Muhammed El Horasani kod adlı Reina saldırganının da, 15 Aralık 2016 günü Konya'dan İstanbul'a geldiği belirtildi. (İSTANBUL/DHA)