'Laiklik sloganı teröre destektir'

AK Partili Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Aalemdar: "Türkiye laiktir ve laik kalacak gibi söylemler ancak teröre destek olmaktır."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya'nın Serdivan ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Yusuf Aalemdar, bir AVM'de "Türkiye laiktir laik kalacak" yazılı pankart açan CHP'li gençlere tepki gösterdi. Alemdar "Türkiye laiktir ve laik kalacak gibi söylemler ancak teröre destek olmaktır" dedi.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Alemdar, şu mesajları paylaştı:

"Türkiye'de laiklik gibi bir sorun yoktur. Ancak birileri Türkiye'de iç karışıklık çıkarmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Bize düşen Bu oyuna gelmemektir. Aksi durumda teröre tevessül edenleri memnun etmiş oluruz. Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Siyaset ile uğraşanlar bu tarz provakatif eylemlerden uzak durmalıdır. Keza her ne olursa olsun, Avm'ler siyasi propaganda yerleri değildir. Vatandaşlarımızın huzurunu kimsenin bozmaya hakkı yoktur. Türkiye laiktir ve laik kalacak gibi söylemler ancak teröre destek olmaktır. Serdivan Avm'de gerçekleşen olayı cehaletle açıklıyorum. Huzur şehrimizde böyle şeylerin tekrar gerçekleşmemesini temenni ediyorum. CHP gençlik kollarındaki arkadaşlar, siyaset yapacaklar tabii,ancak siyaset zeminini ve söylemleriyle ilgili daha dikkatli olmaları gerekir."

NE OLMUŞTU?

Geçen pazar günü Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki bir alışveriş merkezinde CHP'li üç genç 'Türkiye laiktir, laik kalacak' yazılı pankart açıp slogan atmıştı. Çevredeki kişilerse 3 genci önce darp, sonra da özel güvenlik görevlilerine teslim etmişti.

Özel güvenlik görevlileri ise aralarında CHP Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Ulaş Yusuf Konyalı'nın da 3 genci alışveriş merkezine gelen polise teslim etti. Polis ise 3 genci gözaltına almıştı. (HABER MERKEZİ)

Kılıçdaroğlu: Laikliği savunan gençleri hangi gerekçe ile tutukladınız?Kılıçdaroğlu: Laikliği savunan gençleri hangi gerekçe ile tutukladınız?