Sakatlar Derneği Ankara Şube Başkanı da ihraç edildi

Son KHK’larla kamudan ihraç edilenler arasında  bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şube Başkanı Mithat Tokur, “Engelli arkadaşlarımız bu karlı havada dışarı çıkamazlar. Bir yolunu bulup Yüksel Caddesi’ne gidip sesimi duyuracağım” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA-Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şube Başkanı Mithat Tokur, OHAL kapsamında yayımlanan 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğu iddiasıyla kamudan ihraç edilen 8 bin 399 kişiden biri.

'36 YILLIK MEMURİYETİMDE KINAMA CEZASI BİLE ALMADIM'

36 yıllık devlet memuru olan Tokur, Tüm Banka Sen’in kurucularındandı. Son iş yeri Türkiye İş Kurumu olan Tokur, “Kararnameyi okuyamadım bile çünkü gözlüğümü gözlükçüden almaya gidemiyorum. Bu karlı havada biz engelliler dışarı çıkamıyoruz. Arkadaşlarımız saat 13 00’te Yüksel Caddesi’nde bir basın açıklaması olacağını ilan etmişler. Koltuk değnekleriyle oraya nasıl gideceğimi bilmiyorum ama bir yolunu bulup gideceğim. Arkadaşlarımıza siz gelmeyin dedim ama ben orada olacağım” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şube Başkanı Mithat Tokur, KHK’larla ihraçları şu sözlerle değerlendirdi, “Biz haksızlıklara her zaman karşı çıkan insanlar olduk. Kendilerinden olmayan herkese düşman bunlar. 36 yıllık memuriyet hayatımda kınama cezası bile almış değilim. Yıllarca bankada çalıştım. Sağa sola çuvallarla para taşıdık. Hırsızlığımız, namussuzluğumuz, ahlaksızlığımız olsa paraları bize emanet etmezlerdi. 12 Mart’ı ilkokulda yaşadım. 12 Eylül’de liseyi yeni bitirmiştim. Darbelerde, OHAL’lerde, sıkıyönetimlerde hukuk diye bir şey yoktur ama bunlar 12 Eylül faşist darbesini bile aştılar. Hiç kimse bana bir şey olmayacak demesin!”