İdil Biret konserine terör iptali

Adana'da bir dizi etkinlik 'terör' gerekçesiyle iptal edildi. Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in konseri de yapılmayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ÇDSO) kuruluşunun 25'inci yılı ve kentin 5 Ocak kurtuluş günü kutlamaları nedeniyle dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in vereceği konser 'terör nedeniyle' iptal edildi.

İptal edilen etkinlikler şöyle: Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonundaki konser; Uğur Mumcu Meydanı ve Büyüksaat'te yapılacak bayrak çekme törenindeki halk oyunları gösterileri; 6 Ocak'ta Öğretmenler Korosu'nun vereceği konser.

Adana Valiliği'nden, ilgili yerlere gönderilen iptal kararında şöyle denildi: "Ülkemizde meydana gelen terör hadiseleri sebebiyle, 5 Ocak 2017'de yapılacak Adana'nın kurtuluşunun 95'nci yıldönümü programında yer alan bazı etkinlikler ülkemizde meydana gelen terör olayları nedeniyle Valilik makamının 4.1.2017 tarih ve 466 sayılı oluru ile iptal edilmiştir."

İDİL BİRET KENTTEN AYRILDI

Valiliğin bu kararı üzerine Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Yönetim Kurulu iptal kararı alarak, durumu İdil Biret ve orkestra şefine iletince her ikisi de kentten ayrıldı. Ancak kararın duyulması ile Valilik'te sonradan bir değerlendirme daha yapılıp, şenlikli gösterilerin iptal edilmesinin düşünüldüğü, senfoni konserinin bu kapsamda düşünülmeyeceği ÇDSO yönetimine iletildi. Senfoni yönetimi de bunun üzerine yeni bir değerlendirme yapmak üzere toplandıysa da, İdil Biret'in kentten ayrıldığı anlaşıldı.

'İDİL BİRET'İ TEKRAR KONUK ETMEK İSTERİZ'

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana Valiliği’nin güvenlik gerekçesiyle İdil Biret’in konseri dahil bütün etkinlikleri iptal etmesine tepki gösterdi.

Hükümetin yapacağı açılışların hiçbir şekilde ertelenmediğini belirten Özdiş, “Ne var ki hükümetin yaptığı herhangi bir açılışın bugüne kadar ertelendiğini görmedik. İstanbul’daki 3'üncü Köprü, Avrasya Tüneli veya çeşitli açılışlar ertelenmiyor, hatta daha bugün Ankara’da Keçiören Metrosunun açılışı yapıldı. Etkinliği AKP yaparsa güvenlik sağlanıyor ama onun dışındaki her şey yasak ve tehlikeli. Böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Şahsı adına İdil Biret’ten ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasından özür dileyen İbrahim Özdiş, ilerleyen daha ‘güvenli’ günlerde İdil Biret’i Adana’da tekrar konuk etmek istediklerini ifade etti. (HABER MERKEZİ)