OHAL için karar iki hafta içinde

Başbakan Yıldırım, Olağanüstü Hal'in bir kez daha uzatılıp uzatılmayacağına 15 gün içinde karar vereceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, bugün gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım 20 Ocak 2017 tarihinde süresi dolacak olan OHAL’in (Olağanüstü Hal) tekrar uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi: “OHAL’le ilgili karar, önümüzdeki 15 gün içerisinde gündeme gelecek, o zaman paylaşırız” açıklamasında bulundu. Darbe girişiminin ardından 20 Temmuz'da ilan edilen 3 aylık OHAL, 20 Ekim'de 3 ay daha uzatılmıştı.

'BAŞKANLIK TEKLİFİ DEĞİŞMEYECEK'

Yıldırım TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilen başkanlık teklifiyle ilgili de konuştu. Yıldırım Meclis Genel Kurulu’nda teknik bir detay, hukuki bir detay olmadıktan sonra teklifte yer alan 18 maddede değişiklik olmayacağını ifade etti.

Başbakan Yıldırım, Rusya ve Türkiye'nin girişimleriyle Suriye'de ilan edilen ataşkese ilişkinse şunları söyledi: “İnşallah daha fazla masum, sivil, çocuk ölümünün önüne geçilir. 2017 bölgeye huzur, barış, kardeşlik getirir. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri, koalisyon güçleri, teröre bulaşmamış, terörün yanında olmayan, barışın, kardeşliğin ve huzurun yanında olan herkes bu sürecin bir parçasıdır. Bundan sonra inşallah kalıcı hale gelirse bu ateşkes, siyasi çözüm süreci başlayacaktır. Siyasi çözümde de orada ülke için kim gayret ettiyse, kim çalıştıysa, terör faaliyeti içerisinde bulunmayan bütün gruplar bir araya gelecek, el sıkışacak, helalleşecek ve bundan sonra ülkelerinin geleceği, halklarının refahı için ellerini taşın altına koyacak, sorumluluk alacaktır.” (HABER MERKEZİ)