İktidar vekillerine 'başkanlık' talimatı

Reuters'ın iddiası: AK Partili vekillere, 'başkanlık' sistemini öngören anayasa değişikliklerinin ocak ayında TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacağı ve gerekirse hafta sonu mesai yapılacağı yönünde yazılı bir not gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Partili vekillere, cumhurbaşkanına yürütme yetkisi veren Anayasa değişikliği teklifinin ocak ayında TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacağına dair yazılı bir not gönderildiği iddia edildi. Reuters'ın isimlerini vermediği AK Partili vekillere dayandırdığı habere göre, yazılı notta ocak ayındaki görüşmelerin gerekirse hafta sonu da mesai yapılarak gerçekleştirileceği belirtildi. Notun kim tarafından gönderildiği belirtilmedi. Reuters, değişikliklerin Genel Kurul'da onaylanması halinde referandum için 60 gün geçmesi gerektiğine dikkat çekerek baharda referandum beklendiğini yazdı.

'Daha güçlü Türkiye cumhurbaşkanlığı için planlar ilk engeli aştı' başlıklı haberde, Anayasa değişikliği teklifinin ilgili komisyonda kabul edildi. Haberde, "Parlamento komisyonunun kabul ettiği planlara göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bakanları atayabilir, görevden alabilir, iktidar partisinin liderliğini yeniden üstlenebilir ve 2029'a kadar iktidarda kalabilir" ifadesi kullanıldı. (Dış Haberler)