Arınç: Dosyanın Ankara’ya gelmesi yeni bir haber değil

Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç, Sadullah Ergin hakkında 5 ay önceki şikâyetin dosyasının Ankara Başsavcılığı’na geldiği yönündeki habere ilişkin Arınç, “Yeni bir habermiş gibi aktarmak ya bilmemekten ya kötü niyetten” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Partili eski bakanlar, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç ve Sadullah Ergin hakkında İstanbul’da Ağustos ayında yapılan 'FETÖ şikâyeti' dosyasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği haberi bugün bazı internet sitelerinde yer aldı.

Haberde, avukat Burak Bekiroğlu’nun Arınç, Çelik, Kılıç ve Ergin hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği şikâyet dilekçesinde 4 eski bakanın Gülen Cemaati ile ilişkili oldukları iddiası yer alıyordu. Ayrıca bakanlara darbeye zemin hazırlama suçlaması yöneltilerek, evlerinde, iş yerlerinde arama yapılması, cep telefonlarına el konularak imajlarının alınması isteniyordu.

Haberi Gazete Duvar’a değerlendiren Bülent Arınç şunları söyledi, “Buradaki iddialar avukatın dilekçesinde yazdığı suç duyurusunda bulunduğu konulardır. İddiaların hiçbiri hukuki değil, bir avukatın yazabileceği nitelikte bir suç duyurusu da değil. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verildiği için onlar da yetkisizlik düşüncesiyle, Hükümetin bulunduğu yer olarak Ankara’ya göndermiştir. Sordum arkadaşlara. 2, 2.5 ay önce gelmiş ve henüz herhangi bir işlem de yapılmamış, yapılması da mümkün değil. Bunu yeni bir habermiş gibi veya 'savcılığın kararı' olarak aktarmak ya bilmemekten ya da kötü niyetten kaynaklanıyor.”