Alman medyasından Türkiye için 'gözaltı' yorumu

İçişleri Bakanlığı son operasyonlarda toplam 516 kişinin tutuklandığını açıkladı, Alman medyası darbe girişiminin muhalif olan herkesi susturmak için kullanıldığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada 19-26 Aralık tarihleri arasında PKK, Gülen cemaati ve IŞİD'e yönelik 220 operasyon gerçekleştirildiği ve gözaltına alınan toplam bin 682 kişiden 516'sının tutuklandığı bildirildi.

Açıklamada PKK/KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, örgüte yardım ve yataklık iddiasıyla gözaltına alınmış  olan 508 kişiden 78'inin tutuklandığı açıklandı. Buna ek olarak, "FETÖ/PDY soruşturması" kapsamında da bin 96 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 426'sının tutuklandığı açıklandı. Bakanlık IŞİD ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 78 kişinin de gözaltına alındığını belirterek, bunlardan 12'sinin tutuklandığını bildirdi.

SÜDDEUTSCHE ZEİTUNG: DARBE MUHALEFETİ BASTIRMAK İÇİN KULLANILIYOR

Türkiye'deki gözaltı ve tutuklama dalgasını Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung da  yorum sütunlarına taşıdı. Devletin 15 Temmuz darbe teşebbüsünü bütün muhalefeti bastırmak için kullandığını savunan Süddeutsche Zeitung son tutuklamalarla ilgili de, "Ya bu hükümet kendi ülkesinde olup bitenleri uzun bir süre fark etmedi ya da yazın meydana gelen bu rezil, acemice darbe girişimini sadece teröristlerle mücadeleye değil, aşağı yukarı muhalif olan her şeyi durdurmak için kullanıyor. Muhtemelen asıl gerçek olan  ikinci seçenek..." dedi.