Halkevi üyelerine 8 gün gözaltı

IŞİD'in yayınladığı video nedeniyle basın açıklaması yapmak isteyen 18 kişi gözaltına alındı. Hepsi için 8 gün gözaltı süresi verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in yayınladığı 2 askerin yakılarak infaz edildiği videosu üzerine Taksim Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve basın açıklaması yapmak isteyen Halkevleri ve Politeknik üyelerine 8 günlük gözaltı süresi verilmesinin ardından CHP İstanbul Milltevekili Barış Yarkadaş: 'Askerlerimizi soranları değil, katledenleri yakalayın' diyerek gözaltı kararına tepki gösterdi.

'ASKERLERİMİZ NEREDE?'

Halkevleri üyesi bir grup gencin dün gece İstanbul Taksim'de "Askerlerimiz nerede?" yazılı pankart açar açmaz gözaltına alındığını belirten Yarkadaş, şöyle konuştu: "AKP iktidarının refleksi, soru soranlara karşı yıldırım hızıyla tepki veriyor. Bu refleks, askerlerimizi vahşice katleden ve kaçıranları değil; onların akıbetlerini soranlara karşı çalışıyor. 18 yurtsever genç, bu ülkenin evlatlarının başına ne getirildiğini sorduğu için gözaltına alınıyor. Yapılan bununla da kalmıyor. Gençler için sekiz gün gözaltı süresi alınıyor; telefonlarına el konuluyor, ne yapmış bu gençler? Hangi suçu işlemişler. AKP'nin bunu bize söylemesi gerekiyor."

'AİLEYİ KİMSE ARAMAMIŞ'

IŞİD'in kaçırdığı ve videoda yer aldığı iddia edilen asker Sefter Taş'ın Iğdır'da yaşayan babası ile sabah saatlerinde konuştuğunu, bu ana kadar AK Parti'den kimsenin aileyi aramadığını belirten Yarkadaş, ''Askerlerimizi kaçıran ve katledenleri yakalayamayanlar, acziyetlerini örtmek için yurtsever gençleri gözaltına alıyor. Acılı aileyi iktidardan tek bir kişi bile aramamış. AKP'nin insanlarımıza verdiği değer işte bu kadar" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)