Antalya'da top kampı yerine 'cop kampı'

Türkiye’de yaşanan olaylar nedeniyle Antalya’da kamp yapmayı planlayan yabancı futbol takımları, rezervasyonlarını iptal ettirirken, aynı kentte, Türkiye polisinin Ukraynalı meslektaşlarına cop eğitimi vermesi, “Top eğitimi gitti, cop eğitimi geldi” yorumuna neden oldu...

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Futbol takımlarının kamp merkezi Antalya-Belek, top kampı yerine cop kampıyla haber bu kez. Türkiye’de yaşanan olaylar nedeniyle devre arasında Antalya’da kamp yapmayı planlayan başta Almanya ve Rusya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin futbol takımı ya kamp programını iptal etti ya da kamp yeri için son kararını önümüzdeki günlerde vermeye hazırlanıyor.

Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikast sonucu öldürülmesinin ardından, Rusya futbol takımlarının kamp planlarında bir değişiklik olup olmayacağı merak konusuyken, Antalya Belek’te yer alan bir otelde Türkiye polisinin Ukrayna polisine cop eğitimi verdiği öğrenildi.

Belek’teki ‘cop kampı’nda Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı ‘Teleskopik Cop’un tüm inceliklerini Ukraynalı polislere anlattı. Teleskopik cop, açılır-kapanır cop olarak da biliniyor. 2012 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanılmaya başlanan teleskopik coplar, ‘ses efekti ve görüntüsüyle caydırıcı özelliğe sahip’ denilerek tanıtılmıştı.