Buz gibi havada ‘sıfır faizli kredi’ kuyruğu

KOSGEB’in, 50 bin liralık ‘Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği’ne başvurular dün başladı. Birçok ilde KOSGEB müdürlüklerinin önünde soğuk havaya rağmen uzun kuyruklar oluştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 50 bin TL üst limitli 12 ay ödemesiz, geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak “KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” için başvuru tarihleri 19 Aralık Pazartesi (dün) başladı. Başvurular 21 Aralık Çarşamba (yarın) günü saat 24.00’e kadar devam edecek.

Kredi için http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresinden başvuru yapan işletmelerin, KOSGEB Veri Tabanı’na kaydolması ve KOBİ beyannamesinin güncel olması gerekiyor.

KOSGEB’in internet sitesinde ‘binlerce kişinin aynı anda başvurması sonucu sistemde sorun yaşandığı’ ifade edilirken birçok ilde soğuk havaya rağmen KOSGEB müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluştu.

NASIL BAŞVURULUYOR?

Krediden yararlanmak için öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmak gerekiyor. Başvuranlar daha sonra KOBİ giriş sayfasından işletme ile ilgili tüm alanları doldurarak sayfaların çıktısını alıyorlar. Bu çıktılarla KOSGEB müdürlüklerine giderek evrak teslim ediliyor.

HANGİ BANKALARDAN ÇEKİLEBİLECEK?

15 bin KOBİ’nin yararlanacağı kredi KOSGEB tarafından onaylansa dahi, bankalar kredi verip vermeme ve onaylanan kredi miktarını değiştirme konusunda inisiyatif kullanabilecek. Programda yer alan bankalar şunlar:

* Akbank T.A.Ş.

* Denizbank A.Ş.

* Garanti Bankası A.Ş.

* İş Bankası A.Ş.

* QNB Finansbank A.Ş.

* Halk Bankası

* Vakıflar Bankası T.A.O

* Yapı Kredi Bankası A.Ş.

* KGF (Kredi Garanti Fonu) (DUVAR)