Atalay Filiz için müebbet hapis cezası istendi

Fatma Kayıkçı cinayetiyle ilgili olarak hazırlanan iddianamede, Atalay Filiz hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Öğretmen Fatma Kayıkçı'nın katil zanlısı Atalay Filiz'le ilgili iddianame tamamlandı. Filiz, hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, hırsızlık suçundan ise 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Fatma Kayıkçı cinayetiyle ilgili soruşturma tamamlandı. İddianamede, Kayıkçı'nın katil zanlısı Atalay Filiz, hakkında iki farklı suçtan hapis cezası istendi.

Filiz hakkında, "Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası istenirken, "Kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak nitelikli hırsızlık" suçundan ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Atalay Filiz'in polise yaptığı itiraflarAtalay Filiz'in polise yaptığı itiraflar

Ne olmuştu?

Tuzla'da kaybolan tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. 17 gün boyunca firari olan ve İzmir'de yakalanan Filiz'in, 2013 yılında o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın Ankara'da öldürülmesi olayına karıştığı da belirlenmişti.

13 Haziran günü mahkemeye çıkarılan Filiz, Fatma Kayıkçı'nın ölümüne ilişkin "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan tutuklanmıştı. (İSTANBUL/DHA)

Atalay Filiz'le selfie çekenlere soruşturmaAtalay Filiz'le selfie çekenlere soruşturma