Başsavcı Fidan: İstanbul'daki darbecilerin lideri Tuğgeneral Aydoğdu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fidan, darbe komisyonuna soruşturmalarla ilgili bilgi verdi. Fiden, darbe girişimi sanıkları için "Silivri'de 700 kişi kapasiteli duruşma salonu inşa etmişlerdi, şimdi orada kendileri yargılanacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nı ziyaret etti. Darbe girişimine ilişkin komisyona bilgi veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, "Silivri'de 700 kişi kapasiteli duruşma salonu inşa etmişlerdi. Ancak bu duruşma salonlarında şimdi kendileri yargılanacaklar" dedi.

Komisyon üyeleri, İstanbul 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan askerler hakkında yürütülen soruşturmalarla ilgili bilgi almak için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ziyaret etti. Komisyon üyelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Başsavcıvekili İsmail Uçar karşıladı. Basına açık gerçekleşen ziyarette Başsavcısı İrfan Fidan, komisyon üyelerine yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi verdi.

'VATANINIZI SAVUNUN TALİMATI VERİLDİ'

Başsavcı Fidan, darbecilerin köprüleri işgal etmeye başladığı andan itibaren olayı takip ettiklerini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hakim ve savcıları olayın vahametini anlamış ve gerekli tavrı koymuştur. Biz de ilk saatler de emniyet müdürüyle yaptığımız görüşmeler sonrası olayı öğrendik. Kendilerine şifahen yakalama ve gözaltı işlemlerini uygulayacağımızı ilettik. Hatta oradaki arkadaşlarımızla helalleştik. Çünkü bize gerekirse şehit olacaklarını söylediler" dedi. Daha sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı telefonla aradığını anlatan Fidan, Bozdağ'ın kendisine Meclis'e geçeceğini söyleyerek, 'vatanınızı savunun, soruşturmaları başlatın, gereğini yapın' talimatını verdiğini aktardı.

'İSTANBUL'DAKİ DARBECİLERİN BAŞINDAKİ KİŞİ'

Fidan, soruşturmalar hakkında da komisyona bilgi verdi. İstanbul'u üç bölgeye ayırdıklarını ve yaşanan olayları tek tek ele alarak davalar açtıklarını anlattı. Darbe girişimine ilişkin şuana kadar Sabiha Gökçen Havalimanı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı işgale giden askerler hakkında iki dava açtıklarını, diğer davaların da açılmak üzere olduğunu belirtti. Fidan İstanbul'daki darbeci askerlerin başındaki kişinin ise Mekanize 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda yapılan darbe toplantısına da başkanlık eden Tuğgeneral Özkan Aydoğdu olduğu bilgisini de verdi. Başsavcı Fidan, darbenin gerçekleşmesi durumunda Aydoğdu'nun sıkı yönetim komutan yardımcısı olacağını belirtti.

(İSTANBUL-DHA)