Gülen'in yanındaki 'sır' yolcular

Darbe komisyonu, THY'ye '21 Mart 1999'da ABD'ye giden Gülen'in yanında kim vardı?' diye sordu. Gelen yanıtta, o tarihteki yolcu listelerine ulaşılamadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Fethullah Gülen’in 1999 yılında ABD’ye kimlerle gittiğini Türk Hava Yolları'na (THY) sorduklarını ancak, bilgi alamadıklarını söyledi.

Petek, THY'ye cevaplaması için Gülen’in 21 Mart 1999 yılında ABD’ye çıkarken yanında kimlerin olduğunun sorulduğunu anımsatarak, "İsimlerin, THY kayıtlarında varsa gönderilmesini talep etmiştik. Ancak gelen cevap yazısında, 21 ya da 22 Mart 1999 tarihinde seyahat ettiği bilgisi var ancak, yolcu listelerine ulaşılamıyor. O tarihte başka kimlerin olduğu konusunda bir bilgiye ulaşılamadığı cevabını aldık" diye konuştu.

'MUTLAKA BİR YERLERDE VARDIR'

Komisyonun AK Parti’li üyesi Emine Nur Günay ise THY’nin Gülen’in ABD’ye kiminle gittiği konusunda neden bir bilgiye ulaşamadığının irdelenmesi gerektiğini kaydederek "Mutlaka yolcu listesinin olduğu bilgisi bir yerlerde vardır. 15 yıl öncesi. Çünkü kimlerle seyahat ettiği çok önemli" dedi.

Darbenin 4 kilit isminin ABD kayıtlarıDarbenin 4 kilit isminin ABD kayıtları

Başkan Petek ise cevaplanması gereken soruların tekrar THY’ye sorulması için not alınmasını istedi.

(ANKARA-DHA)