Genelkurmay'dan 'El-Bab' açıklaması

TSK'nın Suriye'de yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nda 1 asker hayatını kaybetti. TSK, 6 askerin de yaralı olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Fırat Kalkanı Harekatı'nda Suriye’nin El-Bab bölgesinde Türk silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik saldırı düzenlendi.

Kayseri’den giden Komando Taburu’nun bulunduğu bölgeye bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı, IŞİD'in gerçekleştirdiği açıklandı. TSK'dan yapılan açıklamaya göre patlamanın ardından çatışma çıktı. Açıklamada 1 askerin hayatını kaybettiği 6 askerin de yaralandığı belirtildi.

TSK, bölgeye savaş uçakları tarafından düzenlenen hava harekatında ise 23 IŞİD militanının öldürüldüğünü duyurdu.

ÖSO MENSUPLARI DA YARALANDI

Saldırıda ayrıca Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının da yaralandığı belirtiliyor.

Yerel kaynaklar, bölgedeki çatışmanın devam ettiğini belirtirken, yaralıların sınır hattına taşınarak buradan Kilis ve Gaziantep’e getirilip tedaviye alınacağı kaydedildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Bu arada, Fırat Kalkanı Harekat'ında gelinen son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı şu bilgilendirmede bulundu: "Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından keşif ve gözetleme faaliyetleri sonucunda tespit edilen DEAŞ hedefleri topçu ve havan atışları ile imha edilmiştir. El Bab bölgesinde, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş, bölgede tespit edilen ve DEAŞ terör örgütü tarafından kullanılan 4 barınma yeri, 3 karargah, 1 toplanma yeri ve 1 tank ateş altına alınarak imha edilmiştir." (HABER MERKEZİ)