İzmir'de sela tartışmasına 40 yıl hapis istemi

15 Temmuz gecesi sürekli sela okuduğu gerekçesiyle müezzinle tartışan 1'i tutuklu 3 kişi hakkında toplam 40 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. İddianamede, "Sanıkların FETÖ'den aldıkları talimatla eylemi gerçekleştirdiklerine dair somut delil elde edilememişse de" denilerek, örgüt üyeliğinden ceza istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzini Mehmet Kuzgun'la tartışan 3 kişi hakkında hazırlanan iddianame, İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu Adil C. hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "kasten yaralama" suçlamalarından 13 yıl, yurtdışında yaşayan İlknur C.F. hakkında "FETÖ/PDY terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "kasten yaralama", "mala zarar vermek" suçlamalarından 17 yıl ve tutuksuz sanık Pınar D. hakkında ise "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 10 yıl hapis cezası talep edildi.

İddianamede, "Yürütülen soruşturmada şüphelilerin her ne kadar FETÖ/PDY terör örgütünden aldıkları talimat çerçevesince anılan eylemi gerçekleştirdiklerine dair somut bir delil elde edilememişse de merkezi veya lokal olarak okunan selaların amacının ne olduğu da net bir şekilde bilinmektedir" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kutlu'nun 15 Temmuz gecesi aralıksız sela okuması üzerine camiye gelen kişilerle arasında tartışma yaşanmıştı. Kutlu'nun 'darp edildiği' şikâyeti sonrası başlatılan soruşturmada, Adil C. ve Pınar D. gözaltına alınmış, İlknur C.F'nin ise yurtdışında yaşadığı tespit edilmişti. Gözaltına alınanlar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış ancak, Adil C. sonradan tutuklanmıştı.

(HABER MERKEZİ)