Gözaltındaki yurt müdürü kızının cenazesinde

Adana'daki kız yurdunda hayatını kaybeden çocukların cenazeleri bugün defnedildi. Aileler zorlukla ayakta durabildi. Yangında 6 yaşındaki kızı Sare Betül Genç'i kaybeden gözaltındaki Yurt Müdürü Cumali Genç ise polis nezaretinde cenazeye katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana’nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden çocuklardan, gözaltındaki Yurt Müdürü Cumali Genç’in 6 yaşındaki kızı Sare Betül Genç ile eğitmen 18 yaşındaki Fatma Canatan’ın cenaze törenleri Mersin’in Tarsus İlçesi Şehir Mezarlığı’nda yapıldı. Gözaltındaki Cumali Genç, özel izinle iki polis eşliğinde kızının cenazesine katıldı.

Cenaze törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan ile Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaşamını yitirenlerin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. İlk olarak eğitmen Fatma Canatan’ın cenaze namazı kılındı. Bu sırada Yurt Müdürü Cumali Genç’in 4 çocuğundan en küçüğü olan kızı Sare Betül Genç’in cenaze namazı kılınmak üzereyken, gözaltına alınan babanın özel izinle cenazeye katılacağı belirtilince imam bekledi.

İKİ POLİS EŞLİĞİNDE GELDİ

Gözaltındaki Cumali Genç’in, iki polis eşliğinde kısa süre sonra gelmesi ile küçük kızın cenaze namazı kılındı. Sare Betül Genç’in cenazesi, Tarsus Şehir Mezarlığı’nda dedesi Ahmet Ciaz’ın mezarının yanında toprağa verildi. Fatma Canatan’ın cenazesi de götürüldüğü Çamlıyayla İlçesi’nin Sebil Mahallesi’nde toprağa verildi.

cenazeyurt Acılı aileler cenazede ayakta durmakta güçlük çekti.

ÇOCUKLARA SON YOLCULUK

Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri tamamlandıktan sonra Asri Mezarlığı'ndaki morgda bekletilen orta okul öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü, Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden, Nurgül Pertlek, Bahtınur Baş, Tuğba Ağdoğdu ve Cennet Karataş'ın cenazeleri ailelerine teslim edildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, İl Emniyet Müdürü Osman Ak da hazır bulunduğu törende Adana İl Müftüsü Arif Gökçe dua okudu. 10 çocuğun cenazesi Aladağ İlçesi'nin Köprücük, Kışlak ve Karahan mahallerine gönderildi. (DHA)

Adana'da acı konvoyu...Adana'da acı konvoyu...

Yangın merdiveni kilitli olduğu için öldülerYangın merdiveni kilitli olduğu için öldüler

Yanan yurtta bekçi yok!Yanan yurtta bekçi yok!

Adana'da yurt müdürü ve 13 yetkili gözaltındaAdana'da yurt müdürü ve 13 yetkili gözaltında

Kızını kaybeden baba: O yurt tek seçeneğimizdiKızını kaybeden baba: O yurt tek seçeneğimizdi

'2004'ten beri yurtlarda denetim yok''2004'ten beri yurtlarda denetim yok'