Sendika başkanına KHK ihracı

Türkiye'nin en aktif sendikalarından Büro Emekçileri Sendikası (BES) yeni KHK'nin hedefi oldu. BES'in genel başkanı dâhil 50'den fazla üyesi ve çok sayıda yöneticisi kamudan ihraç edildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sabaha karşı yayımlanan 2 yeni kanun hükmünde kararname (KHK) ile 15 bine yakın kamu görevlisi meslekten atıldı.

İhraç edilenler arasında ilk kez bir sendika genel başkanı da yer aldı. Büro Emekçileri Sendikası(BES) Başkanı Fikret Arslan'ın 24 yıllık memuriyetine 677 sayılı KHK ile son verildi.

SENDİKAL ÇALIŞMA SIRASINDA İHRAÇ

Ankara Defterdarlığına bağlı Çankaya Mal Müdürlüğünde görevli olan Arslan, ihraç edildiğini sendika toplantısı için bulunduğu Niğde'de öğrendi.

Arslan, son KHK ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'na bağlı BES'in 50'den fazla üyesinin, 10'dan fazla şube başkanının ve kendisinin de aralarında bulunduğu yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğunun ihraç edildiğini söyledi. Daha önceki KHK'lerle 49 üyelerinin ihraç edildiğini ya da görevden alındığını da hatırlatan Arslan, "Geçen hafta, önceki KHK'lerle ihraç edilen üyelerimizin göreve dönmeleri gerektiği yönünde bir basın toplantısı düzenlemiştik. Bu yönde adım atılması gerekirken, son KHK ile süreç tüm kamu emekçilerini tasfiye etmeye döndü" diye konuştu.

Yeni KHK'lar yayınlandıYeni KHK'lar yayınlandı

'DEVLETİN MERKEZİNDE ÖRGÜTLÜYÜZ'

Devletin merkezindeki kurumlardaki en örgütlü sendika olduklarını ifade eden Arslan, "Maliye Bakanlığı, İçişleri, Dışişleri bakanlıkları ve daha pek çok kritik kurumda ciddi faaliyetler yürütüyoruz. Büro emekçilerinin sorunlarını gündeme getiriyoruz. Son derece aktif çalışmalar yürüten bir sendikayız ve bu yüzden de hükümetin hedefi haline geldik" değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz'da yaşamını yitirenleri yakınları askerlikten muaf15 Temmuz'da yaşamını yitirenleri yakınları askerlikten muaf

Arslan, 'bundan sonraki tutumunuz ne olacak sorusuna ise "Ülkemiz karanlığa doğru hızlı bir şekilde gidiyor. Bir karabasan yaşanıyor. Bunun karşısında mücadele etmeye devam edeceğiz" yanıtını verdi.