Erdoğan, Boğaziçi'ne Özkan'ı atadı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Mehmed Özkan'ı atadı. Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Özkan, eski rektör Barbarosoğlu'nun danışmanlığını yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Mehmed Özkan'ı atadı. Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmed Özkan, eski Rektör Gülay Barbarosoğlu'nun danışmanlığını da yapmıştı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mehmed Özkan’ı atamışlardır" denildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nden KHK tepkisiBoğaziçi Üniversitesi'nden KHK tepkisi

EN ÇOK OYU BARBAROSOĞLU ALMIŞTI

Boğaziçi Üniversitesi'nde temmuz ayında yapılan ve son yılların en yüksek katılımlı rektörlük seçiminde en fazla oyu Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu almıştı. 447 öğretim üyesinden 403’ünün katılımıyla gerçekleşen seçimde Barbarosoğlu 348 oy almıştı. Barbarosoğlu’nu 40 oy ile Prof. Dr. Vedat Akgiray takip etmişti.

Seçim sonucunda adayların oy dağılımı şöyle gerçekleşmişti:

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu 348

Prof. Dr. Vedat Akgiray 40

Prof. Dr. Cem Say 7

Prof. Dr. Levent Kurnaz 2

Prof. Dr. Esra Battaloğlu 1

Prof. Dr. Betül Tanbay 1

'Yine KHK çıktı Boğaziçi özgürdür''Yine KHK çıktı Boğaziçi özgürdür'

(HABER MERKEZİ)