Derik'te bombalı saldırıda kaymakam yaralandı

Mardin'in Derik ilçesinde kaymakamlık binasında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedilirken, kaymakam Muhammed Fatih Safitürk de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Derik İlçesi'nde öğle saatlerinde kaymakamlık binasında büyük bir patlama meydana geldi. Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2'si polis 5 kişi yaralandı. Mardin Valiliği, saldırının el yapımı patlayıcıyla gerçekleştiğini duyurdu.

Saldırı saat 12.10'da, Kaymakam Muhammet Safitürk'ün makam odasında meydana geldi. Patlamanın hemen ardından kaymakamlık binasına çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi sevk edildi.

Saldırıda, Derik Belediyesi'ne eylül ayında kayyım olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2 koruma polisi ve orada bulunan 2 kişi yaralandı.

KAYMAKAM DİYARBAKIR'A SEVKEDİLDİ

Yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe'deki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı. Safitürk daha sonra ambulans helikopterle Gaziantep'e götürüldü. Kaymakamı taşıyan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter akşam saatlerinde Kamil Ocak Stadı'na indi. Kaymakam Safitürk, burada hazır bekletilen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Doktor Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürülerek tedavisine başlandı.

EYP'Yİ MAKAM ODASINA KOYMUŞLAR

Öte yandan kaymakam ile birlikte 5 kişinin yaralanmasına neden olan el yapımı patlayıcının önceden Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün makam odasına konulduğu ve burada uzaktan kumanda ile patlatıldığı öne sürüldü. Patlamadan sonra gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da olduğu 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanların İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorguları sürüyor.

(MARDİN-DHA)