'Gece gündüz bildiri yayınlıyorlar'

AB Bakanı Ömer Çelik, AB'nin yayınladığı son raporu eleştirdi. Çelik, "AB, sürekli bildiri yayınlayan bir kurum oldu. gece gündüz bildiri yayınlıyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, AB'nin İlerleme Raporu'nu değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. AB Bakanı Çelik, "Maalesef, yapıcı ve yol gösterici olmaktan uzak bir rapor ile karşı karşıyayız" dedi.

Bakan Çelik, "Maalesef, yapıcı ve yol gösterici olmaktan uzak bir rapor ile karşı karşıyayız. AB, sürekli bildiri yayınlayan bir kurum oldu. Gece gündüz bildiri yayınlıyorlar. FETÖ'yle mücadele varoluşsal bir mücadeledir. Ülkemizin terörle mücadelesi yeterince anlaşılmamıştır. FETÖ'yle mücadele AİHM içtihatlarına uygun yürütülüyor. Aldığımız tedbirlerin hepsi orantılıdır/hukukidir. PKK'yla ilgili ifadeler AB içtihatlarına/hukukuna aykırıdır PKK'ya orantısız güç uygulandığı ifadesi utanç vesikasıdır İlerleme Raporunda, Tükiye’nin özgürlük-güvenlik dengesini daha da geliştirme konusunda teşvik edilmesini beklerdik. AİHM içtihatları siyaset alanı ile terör arasında net bir ayrım yapar. Biz Türkiye-AB ilişkilerini ilerletmek istiyoruz. 23 ve 24. de dahil olmak üzere bütün fasılları açma ve kapatmaya hazırız" dedi. (DHA)

AB, Türkiye raporunu açıkladı: Geriye gidiş varAB, Türkiye raporunu açıkladı: Geriye gidiş var