HDP eylemleri sonrası 25 kişi gözaltına alındı

Polis ekipleri, HDP protestolarının ardından Adana ve İzmir'de çok sayıda adrese baskın düzenledi. 25 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP milletvekillerinin tutuklanmasına protesto gösterilerinin ardından Adana ve İzmir'de çok sayıda adrese baskın düzenlendi.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda 2'si kadın 16 kişi gözaltına alındı. Helikopter ve Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyonda çok sayıda adrese baskın düzenlendi.

Operasyona yaklaşık 500 polis katıldı. Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan çelik yelekli ve uzun namlulu silahlı polisler, zırhlı araçlarla eş zamanlı olarak önceden belirlenen adreslere baskın yaptı. Polisleri, 16 kişiyi gözaltına aldı.

Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Yurdu'nda da polis arama yaptı. Dolaplarında kapatılan Azadiya Welat ile Özgür Gündem gazeteleri bulunan 2 öğrenci gözaltına alındı.

İZMİR'DE 9 GÖZALTI

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube ekipleri, HDP Eş başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve HDP'li 7 milletvekilinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla eylem yaptığı öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi. 9 kişi gözaltına alındı.

ADIYAMAN'DA 2 TUTUKLAMA

Adıyaman’da ise daha önce gözaltına alınan 2 kişi ise tutuklandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen çarşamba günü Kürdi-Der yöneticisi ve geçen yıl yapılan seçimlerde HDP milletvekili adayı olan Ayten Yılmaz ve parti yöneticisi Leyla Fincan'ı gözaltına aldı. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan 2 şüpheli, tutuklanarak cezaevine götürüldü. (DHA)

Etiketler hdp operasyon