Öğretmene kadro beş yıl sonra

Bakan Yılmaz, 30 bin öğretmenin ihraç edildiğini, 20 bin öğretmenin de açıkta olduğunu söyledi. Yılmaz, atamalarda mutlaka mülakat yapılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bakanlık bünyesindeki 'FETÖ' soruşturmalarını 'kuyumcu hassasiyetiyle' sürdürdüklerini öne sürerek, "Milli Eğitim'de bir tasfiyeye gittik. Bunu da severek ve gönüllü yapmadık. Ama yapmak zorundaydık" dedi.

Bakan Yılmaz, Sivas'ta yaptığı konuşmada, MEB'deki ihraçlar ve açığa almalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Tasfiyelerden sonra sözleşmeli öğretmen alımı başlattıklarını belirten Yılmaz, "Bilin ki evlatlarınızı teslim edeceğiniz, Türkiye'nin geleceğini inşa edecek öğretmenlerin mutlaka sözleşmeli ve mülakatla yapılan bir sınavdan geçmesi gerekir" dedi. Yılmaz, öğretmenlerin bir yıldan sonra değil bir yıl başlamadan sözlü mülakatla alınması şartını getirdiklerini dile getirerek, şöyle dedi:

"İstiyoruz ki evlatlarımızı teslim edeceğimiz öğretmenlerimizin hiçbir terör örgütüyle bir bağı olmasın. Anladığını anlatabiliyor mu, kendine özgüveni var mı, ülkenin değerleriyle donanmış mı ve evrensel değerlere açık mı? 30 bine yakın kamu görevlisi sadece Milli Eğitim Bakanlığı ile ilişiği kesilmiş olmasına rağmen, 20 bine yakını da açıkta. Çok kısa süre içerisinde 20 bin öğretmen atama izni aldık, 20 bin atamanın 50 puan ve üstü alanların başvurmasını talep ettik."

Bu 20 bine yakın öğretmenin de atamasını yaptıklarını dile getiren Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğretmenlerimiz görev yerlerine başladı ve bunların da yaklaşık yüzde 91'i en çok öğretmen açığımızın bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da istihdam edildi. Bunlarla birer yıl sözleşme yaptık ve eğer performanslarından memnunsak bu sözleşmeyi 4 yıla kadar uzatacağız. Eğer 4 yılın sonunda da memnunsak inşallah bunları kadroya alacağız."

(SİVAS-DHA)