Rize'de kahve tarandı

Rize'nin Güneyce köyünde yoldan geçen araçla kahvehane tarandı. 3 kişi yaşamını yitirdi, 1'i ağır 7 kişi yaralandı. Saldırıda kullanılan araç yakılmış halde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize'nin İkizdere İlçesi Güneyce Köyü’nde bir kahvehaneye yoldan geçen bir otomobilden otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 43 yaşındaki Yaşar Akyıldız ile 65 yaşındaki Abdullah Özkan olay yerinde hayatını kaybetti. Olayda kurşunlara hedef olarak yaralanan 8 kişi, hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Ağır yaralanan Ahmet Şahin Akyıldız ise, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay Güneyce Köyü’nde bugün saat 14.45 sıralarında meydana geldi. Yoldan geçen ve içinde 2 kişinin bulunduğu plakasız bir araçtan Güneyce Kıraathane’sine otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda Yaşar Akyıldız ile Abdullah Özkan olay yerinde hayatını kaybederken, Ahmet Şahin Akyıldız, Cemal Oğuz, Orhan Algül, Fatih Işık, İhsan Albayrak, Hüseyin Yılmaz, Hasan Akay ve Hızır Çakır'ın yaralandı.

Ağır yaralanan Ahmet Şahin Akyıldız, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Akyıldız'ın saldırıda olay yerinde hayatını kaybeden Yaşar Akyıldız'ın kardeşi olduğu öğrenildi.

SALDIRIDA KULLANILAN ARAÇ YAKILDI

Yaralılar ambulanslarla Rize Devlet Hastanesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinden uzaklaşan araç, daha sonra Trabzon’un Of İlçesi yakınlarında yakılmış olarak bulundu. Kimlikleri belirlenemeyen 2 kişi ise kaçarak kayıplara karıştı.

rize

Olayın ardından Güneyce Köyü’ne çok sayıda jandarma ve Özel Hareket Polisi sevk edildi ve çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

YOL ŞİKAYETİNDE BULUNMUŞTU

Bu arada, hayatını kaybeden Yaşar Akyıldız ile bazı kişiler arasında yol yapımı nedeniyle sorun yaşandığı ve Akyıldız’ın birkaç gün önce Jandarmaya konuyla ilgili şikayette bulunduğu öğrenildi.(RİZE-DHA)