İnternet kesintileri Anayasa Mahkemesi'nde

Yaşanan internet kesintileri üzerine Diyarbakır Barosu, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Yaşanan kesintilerin ifade özgürlüğünü ihlal edildiği savunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasıyla başlayan internet kesintisini Anayasa Mahkemesine taşıdı.

Diyarbakır Barosu'ndan yapılan açıklama şöyle: "Baromuz 26.10.2016 – 31.10.2016 tarihlerinde ilimiz ve bölgemizde meydana gelen internet kesintileri sebebiyle Anayasanın 26. Maddesinde güvence altına alınan ifade özgürlüğü hakkının ihlalinin tespiti için Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru yapmıştır. 1136 sayılı Avukatlık yasasının 76. Maddesi uyarınca hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak görevi çerçevesinde yapılan başvuruda, yaşanan internet kesintilerinin, teknik bir arızadan dolayı değil kamusal bir müdahale sonucu meydana geldiği belirtilmiş ve her yaşanan önemli toplumsal olaylar ve gelişmeler sonrasında internet bağlantısının tamamen kesildiği vurgulanmıştır."